sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ίντερ: Η δικαίωση του Ιντζάγκι και το 2ο αστέρι με τον πιο… γλυκό τρόπο

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας από την Ίντερ, με τον ιδανικότερο τρόπο, αποτελεί απόλυτη δικαίωση για τον Σιμόνε Ιντζάγκι.

Ήταν 28 Μαΐου του 2021 όταν ο Σιμόνε Ιντζάγκι υπέγραψε συμβόλαιο με την Ίντερ και έγινε και επίσημα ο αντικαταστάτης του Αντόνιο Κόντε, σε μία χρονιά όπου οι «νερατζούρι» κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2010. Ο «μικρός» της οικογένειας Ιντζάγκι, μετά από κάποιες καλές σεζόν με την Λάτσιο, βρήκε την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω στην προπονητική του καριέρα.

Η πρώτη του χρονιά και η απόφαση που τον «έκαψε»

Ο Ιταλός προπονητής παρέλαβε την πρωταθλήτρια, στην οποία δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο το μεγαλύτερο της αστέρι είχε αποχωρήσει, αφού ο Ρομέλου Λουκάκου, ίσως στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 24 γκολ και 10 ασίστ στο πρωτάθλημα, αποκτήθηκε έναντι 115 εκατομμυρίων ευρώ από την Τσέλσι! Η Μίλαν πλέον ήταν ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα στα ίσια και οι δύο ομάδες οδηγούσαν την κούρσα τίτλου, πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Στην 34η αγωνιστική και ενώ η Ίντερ βρισκόταν στο +1 από την συμπολίτισσα, η Μπολόνια υποδεχόταν την πρωτοπόρο, με τον Ιντζάγκι να αφήνει στον πάγκο τον βασικό τερματοφύλακα, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, βάζοντας τον Ιονούτ Ραντού, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, που με ένα ασύλληπτο λάθος στο 81ο λεπτό του παιχνιδιού, βρήκε την Μπολόνια να κερδίζει με 2-1 και να δίνει το… μισό πρωτάθλημα στην Μίλαν. Θυμίζουμε πως η τελική βαθμολογία ήταν 86 και 84 αντίστοιχα.

Δείτε το λάθος στο 1:47 του βίντεο:



Μία ανάσα από την κατάκτηση του Champions League

Η δεύτερη χρονιά του Ιταλού στον πάγκο της ομάδας, την βρήκε να βγαίνει νωρίς εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, αφού τερμάτισε τρίτη με 72 βαθμούς, πίσω από την δεύτερη Λάτσιο και την πρωταθλήτρια Νάπολι, που έκανε τρομερή σεζόν με 90 βαθμούς. Οι «νερατζούρι» ωστόσο βρήκαν διέξοδο το Champions League, για να κλείσουν την χρονιά με πετυχημένο τρόπο. Αφού απέκλεισαν Πόρτο και Μπενφίκα στα πρώτα νοκ άουτ της διοργάνωσης, έκαναν μία τρομερή ημιτελική σειρά στον εμφύλιο με την Μίλαν και με 2 νίκες πήραν την πρόκριση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» πραγματοποίησαν μία τρομερή σεζόν, αφού τελικά έφτασαν στο τρεμπλ, ωστόσο στον τελικό δεν φάνηκε στο χορτάρι πως ήταν τόσο μεγάλο φαβορί, αφού το κατέκτησαν με 1-0, με γκολ του Ρόδρι, με τον Λουκάκου να χάνει δύο τρομερές ευκαρίες να φέρει τον τελικό στα ίσια, με τους ηττημένους να δικαιούνται κάτι παραπάνω από το ματς.



Η δικαίωση ήρθε και με τον πιο… γλυκό τρόπο

Μπορεί για δύο σερί σεζόν η Ίντερ να μην πήρε πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησε ισάριθμα Κύπελλα. Ωστόσο η δικαίωση ήρθε τη Δευτέρα και μαθηματικά. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι και οι παίκτες του, έφτασαν στην κατάκτηση του «Σκουντέτο», με τον απόλυτο τρόπο. Οι «νερατζούρι» δεν έχουν χάσει κανέναν αγώνα από τις μεγάλες ομάδες της Serie A ή καλύτερα έχουν μόνο μία ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν, σε ένα περίεργο παιχνίδι, όταν και έχασαν εντός έδρας με 2-1 από την Σασουόλο, που βρίσκεται στην 19η θέση και μία ανάσα από τον υποβιβασμό.

Και η κατάκτηση τελικά ήρθε με τον πιο γλυκό και όμορφο τρόπο για μία ομάδα. Κόντρα στην αιώνια αντίπαλο και μάλιστα στο γήπεδο της. Βέβαια οι 2 ομάδες αγωνίζονται στο ίδιο, αλλά το παιχνίδι ήταν Μίλαν-Ίντερ και αυτό συνεπάγεται πως οι «ροσονέρι» είχαν τους περισσότερους φιλάθλους στο Σαν Σίρο. Αυτό ίσως να αποδείχθηκε πιο πολύ από τις αντιδράσεις των παικτών του Πιόλι, παρά σε αυτούς του Ιντζάγκι. Όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ, πίστεψαν στην ισοφάριση και πως η ιστορία δεν θα γράψει το 2ο αστέρι της αιώνιας αντίπαλου, στο δικό της γήπεδο. Το παιχνίδι φάνηκε να σβήνει και το γεγονός πως η Ίντερ ήταν μόλις λίγα λεπτά από το να ξεπεράσει σε κατακτήσεις την Μίλαν, στο γήπεδο της, τα νεύρα από τους παίκτες της δεύτερης δεν έμειναν ασυγκράτητα. Από το 85ο λεπτό και μετά, το μόνο που βλέπαμε ήταν κλωτσιές και τραβήγματα φανέλες, από αυτούς που φόραγαν κόκκινα σε αυτούς με τα μπλε. Τελικά δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού τελείωσαν με 9 παίκτες την αναμέτρηση, με τον Τέο Ερναντέζ να σπρώχνει χωρίς λόγο και αιτία τον Φρατέζι και στην συνέχεια να πιάνει από τον λαιμό τον Ντάμφρις, που πήγε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του, που οδήγησε στην αποβολή και των 2. Το πράγμα δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού λίγο μετά, ο Καλάμπρια σε κόρνερ της ομάδας του, έριξε αγκωνιά εκτός φάσης στον Φρατέζι, για να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Αποδείχθηκε ότι είναι σκληρό όταν ο αιώνιος σου αντίπαλος φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέσα στο γήπεδο σου, ειδικά όταν σε ξεπερνάει και σε κατακτήσεις.

Η ιστορία έγραψε σε μία ιστορική βραδιά για την Ίντερ. Το 2ο αστέρι στην φανέλα της ράφτηκε, μέσα στον Σαν Σίρο.



Επιμέλεια: Μάνος Πιτσάκης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x