Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μπεκέλε

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κενενίσα Μπεκέλε επιστρέφει στη διοργάνωση του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ομοσπονδία στίβου της Αιθιοπίας αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Κενενίσα Μπεκέλε στην ομάδα του Μαραθωνίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Έτσι, στα 42 του ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής κι Ολυμπιονίκης στις μεγάλες αποστάσεις «εξαργύρωσε» τη δεύτερη θέση στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, όπου και σημείωσε 2:04:15.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, τους τελευταίους μέχρι στιγμής στην καριέρα του, ο Μπεκέλε ήταν τέταρτος στα 10.000 μέτρα.

Πλην του Μπεκέλε, οι Αιθίοπες θα στείλουν στη γαλλική πρωτεύουσα και τους Σίσαϊ Λεμά (νικητής στη Βοστώνη με 2:06:17) και Ταμιράτ Τολά (νικητής στη Νέα Υόρκη με 2:04:58).

Όσον αφορά στις γυναίκες, η παγκόσμια ρεκορντγούμαν, Τιγκίστ Ασέφα, θα κάνει το ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς και μαζί της επιλέχθηκαν η Αμαβέ Μπερίσο (δεύτερη στη Βοστώνη με 2:14:58) κι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στο αγώνισμα, Γκοτιτόμ Γκεμπρεσιλάσε, με 2:18:11.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x