Διονύσης Δεσύλλας

Εφιαλτική βραδιά για έναν Παναθηναϊκό που δεν… εμφανίστηκε καν στο γήπεδο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα (3-0) του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ και τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του «τριφυλλιού» σε ντέρμπι.

*Οταν σε ντέρμπι που σε μεγάλο βαθμό κρίνεται ο τίτλος, πραγματοποιείς τέτοια εμφάνιση, τότε δε δικαιούσαι να ελπίζεις σε θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός, στο παιχνίδι της χρονιάς ήταν όχι απλώς κατώτερος των περιστάσεων, αλλά... δεν ενόχλησε. Είδε την ΑΕΚ να του βάζει τρία γκολ, να του κάνει πολλές ευκαιρίες, να κυριαρχεί κατά κράτος και παρουσίασε μια εικόνα αποσύνθεσης στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena».

*Το ντέρμπι δεν είναι για ιδιαίτερη κριτική. Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα λάθος και ήταν σαν να μην έχουν... εμφανιστεί στο γήπεδο. Λάθος μόλις στο 7' για το γκολ του Ελίασον, τραγική γκάφα από τον Ακαϊντίν στο 38' για το 2-0 από τον Πόνσε, άλλο ένα τέρμα από τον Ελίασον στο 69' για το τελικό 3-0.

*Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν μόλις μια ευκαιρία με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 34' και δικαιούνται να φωνάζουν για μη καταλογισμό πέναλτι στο 27' όταν ο Αραούχο ανέτρεψε τον Κώτσιρα, αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν το παραμικρό. Υπάρχει παράβαση όπως φαίνεται από τα ριπλέι και η εσχάτη των ποινών έπρεπε να δοθεί. Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω δεν έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια ΑΕΚ που κυριάρχησε, έβγαλε πάθος και πήρε μια από τις πιο άνετες νίκες της επί του «τριφυλλιού».



*Η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Φατίχ Τερίμ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι η χειρότερη φετινή. Πρέπει να γυρίσουμε πολύ τον χρόνο πίσω για να θυμηθούμε τόσο κακή απόδοση για τους «πράσινους», ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι το οποίο, μάλιστα, κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Λάθη, έλλειψη δημιουργίας, απίστευτα ανασταλτικά κενά, χαμένες μονομαχίες και ούτε ένα σημείο αναφοράς για το «τριφύλλι». Η βραδιά ήταν εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό και η εμφάνιση αποκαρδιωτική.

*Τελείωσε το πρωτάθλημα σήμερα για τον Παναθηναϊκό; Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ομως, οι «πράσινοι» δεν έχουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κι αυτό γιατί για να κατακτήσουν τον τίτλο θα πρέπει να κάνουν το 3/3 και η ΑΕΚ να χάσει τουλάχιστον 5 βαθμούς στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις. Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή εμφάνιση και η ήττα με κάτω τα χέρια είναι αυτό που "πονάει" περισσότερο όλους στον Παναθηναϊκό και που προβληματίζει ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.



*Το μόνο που έχουν να κάνουν όλοι στην ομάδα είναι να καθαρίσουν το μυαλό τους. Να ηρεμήσουν, να δουν τι πήγε στραβά και πραγματοποίησαν μια κάκιστη εμφάνιση στη Νέα Φιλαδέλφεια και να μην τα παρατήσουν μέχρι το τέλος. Τίποτα πλέον δεν εξαρτάται από τους ίδιους. Οφείλουν, όμως, άπαντες να τα δώσουν όλα για τρεις νίκες μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να ελπίζουν σε στραβοπατήματα της «Ένωσης». Τα υπόλοιπα θα αναλυθούν όταν ολοκληρωθεί η χρονιά. Δεν είναι ώρα για αυτά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x