WRC

Nικητής στο Ράλι Κροατίας ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Κροατίας κερδίζοντας την πρωτοπορία στην τελευταία ημέρα του αγώνα.

Μεγάλος νικητής στο Ράλι Κροατίας ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών της Toyota ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 23,6 δευτερόλεπτα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όντας μάλιστα ο τέταρτος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο 2024.

Ο Γάλλος άφησε στην δεύτερη θέση τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς (+9.7 δευτερόλεπτα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βέλγος Τιερί Νoυβίλ με Hyundai (+45.8 δεύτερα), ο οποίος είχε επικρατήσει στο πρώτο Ράλι της χρονιάς, στο Μόντε Κάρλο.

Ο Οζιέ ευνοήθηκε από το γεγονός ότι σήμερα ο Νουβίλ και ο Έβανς βγήκαν από το δρόμο στην 18η ειδική. Ο Νουβίλ είχε προβάδισμα 2,6 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς πριν από την δεύτερη σημερινή ειδική, ωστόσο αμφότεροι έχασαν χρόνο με τις εξόδους τους, με αποτέλεσμα ο Οζιέ να βρεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Έτσι, ο Γάλλος, ο οποίος ήταν 11,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νουβίλ, απέκτησε προβάδισμα 9,1 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς, δύο ειδικές πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, το οποίο διατήρησε ως το τέλος.

Τέταρτος ήταν ο Οτ Τάνακ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Τακαμότο Κατσούτα. Οι Αντρέας Μίκελσεν και Γκρεγκουάρ Μίνστερ τερμάτισαν έκτος και έβδομος, αντίστοιχα, ενώ οι -μετέχοντες στην κατηγορία WRC2- Νικολάι Γκριάζιν, Γιοάν Ροσέλ και Σάμι Παγιάρι «έκλεισαν» τη δεκάδα.

Με το «1-2» η Toyota αύξησε στους επτά βαθμούς το προβάδισμά της σε σχέση με τη Hyundai στους κατασκευαστές (176 έναντι 169), ενώ η M-Sport Ford έχει 96 βαθμούς. Στο μεταξύ, οι 18 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Νεβίλ ως επικεφαλής μετά την ολοκλήρωση του σαββατιάτικου σκέλους βοήθησαν τον Βέλγο να διατηρήσει την πρωτοπορία του στους οδηγούς και βρίσκεται στο +6 από τον Έβανς μετά από τέσσερις αγώνες. Ο Νεβίλ έχει 86 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Έβανς (80), Φουρμό (59), Τάνακ (53), Οζιέ (45) και Κατσούτα (45).

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλι Πορτογαλίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 9-12 Μαΐου.

Η πρώτη δεκάδα στο Ράλι Κροατίας και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών έχουν ως εξής:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) 2 ώρες 40:23.6
2. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) + 9.7
3. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) + 45.8
4. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) + 58.6
5. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota) + 1:55.5
6. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Hyundai) + 4:01.0
7. Γκρεγκουάρ Μίνστερ (Λουξεμβούργο/Ford) + 5:11.0
8. Νικολάι Γκριάζιν (Βουλγαρία/Citroen) + 9:21.3 --Κατηγορία WRC2--
9. Γιοάν Ροσέλ (Γαλλία/Citroen) + 9:59.5 --Κατηγορία WRC2--
10. Σάμι Παγιάρι (Φινλανδία/Toyota) + 10:22.7 --Κατηγορία WRC2--

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x