Μαχητικά Αθλήματα

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης U15 στο Λουτράκι

Σε πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής πάλης έχει μετατραπεί το Λουτράκι.

Από την Τετάρτη 15 Μαΐου έως και το Σάββατο 19 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης για ηλικίες κάτω των 15 ετών σε όλα τα στυλ.

Έχοντας προηγηθεί και το αντίστοιχο πρωτάθλημα του Grappling το προηγούμενο σαββατοκύριακο, η περιοχή φιλοξενεί και θα φιλοξενήσει 1.000 αθλητές, προπονητές και συνοδούς στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος».

Για τη μεγάλη διοργάνωση που αναδεικνύει την περιοχή και προσφέρει στην κοινωνία μέσω του αθλητικού τουρισμού μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Σάκης Παπαθανασίου, ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Θάνος, κι οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Αμιράν Καρντάνοφ και Χαρίλαος Χονδρονάσιος.

Αναλυτικά όσα είπαν:
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης: «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίσω στη συνέντευξη Τύπου, που σηματοδοτεί την έναρξη των δύο παγκόσμιων διοργανώσεων πάλης που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, τον Ολυμπιονίκη και μέλος της τεχνικής Επιτροπής, κ. Κώστα Θάνου, καθώς, επίσης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση.
Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι ένας φιλόξενος αθλητικός προορισμός με πολλές δυνατότητες καθώς διαθέτει υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.
Το πρώτο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλη την Ευρώπη ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας.

Το Λουτράκι φιλοξένησε 150 έφηβους παλαιστές και απέδειξε την ικανότητά του να διοργανώνει και να φιλοξενεί τέτοιες μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και τώρα, ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο Πρωτάθλημα, το U15 European Championship 2024, όπου πάνω από 700 νεαροί παλαιστές από περισσότερες από 35 χώρες θα συγκεντρωθούν για μια εβδομάδα γεμάτη αθλητισμό κι υγιή ανταγωνισμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εσάς για τη σημερινή σας παρουσία, να καλωσορίσω τις αποστολές και να ευχηθώ καλή επιτυχία κι ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας».

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Σάκης Παπαθανασίου, ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Δήμαρχος τα είπε όλα όπως έπρεπε να τα πει. Το Λουτράκι υποδέχεται τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα Πάλης. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Θάνο, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης για τη συμμετοχή τους. Για τον τόπο μας συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να παίρνουμε πάρα πολύ μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή πάνω από 850 αθλητές θα είναι στο “Γαλανόπουλος” όλο αυτό το οκταήμερο.

Καλούμε, λοιπόν, τον κόσμο να είναι παρών στο γήπεδο. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν ότι καλύτερο για τον εαυτό τους και κλείνοντας θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και ευχαριστούμε πάρα πολύ για άλλη μια φορά τον κ. Θάνο για την επιλογή του τόπου μας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για τη συνεργασία».

Ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Θάνος, σημείωσε: «Πρέπει να πω ότι ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας με αυτή τη διοίκηση και με τον φίλο πλέον, τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, είναι η αιτία που έρχονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις -όχι στο Λουτράκι- αλλά στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να υλοποιήσουμε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και τις προηγούμενες που έχουμε κάνει, εάν δεν υπήρχε ο Δήμος Περαχώρας Λουτρακίου, ο Δήμαρχος Γκιώνης κι όλοι οι συνεργάτες του, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, να τις υποστηρίξουν.

Τις υποστηρίζουν έμπρακτα γιατί πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουμε κι εμείς. Στις αξίες του αθλητισμού πρώτα απ’ όλα και ότι ο αθλητισμός είναι ο φορέας ο οποίος προσελκύει πάρα πολλούς ανθρώπους. Υποστηρίζει τον τουρισμό στην χώρα μας. Υποστηρίζει την οικονομία, μέσω του αθλητικού τουρισμού. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία. Φανταστείτε ότι όλοι οι άνθρωποι και στο παρελθόν και τώρα, όσοι ήρθαν στο Λουτράκι έχουν μείνει έκπληκτοι. Μας ζητούν συνεχώς πληροφορίες σε κάθε διοργάνωση που κάνουμε εδώ στην περιοχή του Λουτρακίου.

Είναι μία πανέμορφη περιοχή. Έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Φέτος σε αυτή την ηλικία, κάτω των 15 ετών, περιμέναμε περίπου να έχουμε 600 αθλητές από 30 χώρες και έχουμε ξεπεράσει μαζί με τα στυλ τους 800 αθλητές. Μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς θα ξεπεράσουμε τους 1.000 επισκέπτες από το εξωτερικό. Είναι ένα τεράστιο νούμερο γι αυτή την ηλικιακή κατηγορία.
Στο Βετεράνων που κάναμε πέρυσι πολλοί από αυτούς είναι οι προπονητές τους και μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους από την επίσκεψη στο Λουτράκι, από τη φιλοξενία, από τα ξενοδοχεία, από τα καταλύματα, από την ευγένεια των ανθρώπων, από την υποστήριξη του Δήμου, από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος κάνει την κήρυξη των αγώνων, είναι πολύ φιλικός μαζί τους, τους μιλάει.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν την ευχάριστη διάθεση να επισκέπτονται συνεχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα την περιοχή. Το λέω και πάλι, αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε καμία περίπτωση, γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπορεί να μας αναθέτει διοργανώσεις, αλλά και εμείς οικονομικά οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες χωρίς την υποστήριξη του Δήμου.

Για αυτό, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον φίλο Γιώργο Γκιώνη, τον Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες του που έχουν συμβάλει στην υλοποίηση τόσων πολλών διοργανώσεων και ακόμα όσο μπορούμε θα φέρνουμε και άλλες διοργανώσεις σε συνεργασία. Από εκεί και πέρα οι αγώνες είναι μία γιορτή σε αυτή την ηλικία. Στα μικρά παιδάκια. Όσοι έχουν χρόνο να έρθουν την Τετάρτη στις 17:00 να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης και τους αγώνες».

Ο Ολυμπιονίκης κι Ομοσπονδιακός προπονητής στην ελευθέρα πάλη, Αμιράν Καρντάνοφ, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ τον κ. Δήμαρχο για την φιλοξενία. Ερχόμαστε πολλά χρόνια στο Λουτράκι για προετοιμασίες, ειδικά στο Sport Camp. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Καραβούλη. Πιστεύω θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στο μέλλον. Η Εθνική ομάδα U15 είχε ένα τουρνουά πριν δύο εβδομάδες. Ολοκληρώσαμε την ομάδα και τώρα ετοιμαζόμαστε για το Ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα πάνε καλά. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Κώστας Θάνος, παίρνοντας τον λόγο, μίλησε για τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Ο Αμιράν είναι πάντα φειδωλός στις υποσχέσεις για διακρίσεις, αλλά στις διακρίσεις είναι γενναιόδωρος με τη δουλειά που κάνει ως ομοσπονδιακός προπονητής. Είναι μεγάλη τιμή ένας δύο φορές Ολυμπιονίκης να είναι συνεργάτης της Ομοσπονδίας και να γυμνάζει και να δίνει τις γνώσεις του στα νεότερα παιδιά».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στην Ελληνορωμαϊκή και την πάλη γυναικών, Χαρίλαος Χονδρονάσιος, τόνισε: «Θα ήθελα κι εγώ, πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσω τόσο τη δημοτική αρχή Λουτρακίου, τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία και την κατ’ εξακολούθηση πρωτοβουλία να διοργανώνει αθλητικά γεγονότα τέτοιου επιπέδου στο Λουτράκι, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που έχει μακρά παράδοση με την πόλη. Ο ίδιος ο Κώστας Θάνος έχει υπηρετήσει πάρα πολλές φορές κι ως αθλητής.

Στο Sport Camp η συνεργασία είναι διαχρονική και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και συνέχεια γιατί είναι πολύ λειτουργική. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου και την κ. Σοφία Καμπανάρη, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Sport Camp και προετοιμάζονται. Είναι στην τελική ευθεία η προετοιμασία της ελληνορωμαϊκής πάλης και την Πάλης των κοριτσιών. Έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου οι αθλητές μας να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η γυναικεία ομάδα είναι μία καινούρια και "φρέσκια" ομάδα κοριτσιών, η οποία θα έχει την ευκαιρία να εξεταστεί σε ένα ισχυρό τεστ σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ότι θα προκύψουν κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, ίσως και κάποιο μετάλλιο. Σε ότι αφορά το στυλ της Ελληνορωμαϊκής, υπάρχει μία μεγαλύτερη δυναμική. Τα παιδιά που έχουμε είναι 13 αθλητές σε κάθε στυλ. Είναι παιδιά που τα γνωρίζουμε προσωπικά. Έχουν τουλάχιστον 7 με 8 χρόνια σε αγώνες εθνικού και διεθνούς επιπέδου κι είναι έτοιμα γι αυτού του είδους τις διοργανώσεις. Έχουν κάνει πράγματα και πριν έρθουν εδώ στο Λουτράκι. Προετοιμασίες στους συλλόγους, συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά.

Υπάρχουν αθλητές με διακρίσεις στην προηγούμενη Βαλκανιάδα, αθλητές που διακρίθηκαν πρόσφατα σε διεθνή τουρνουά με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και υπάρχει γενικά ένα πνεύμα αισιοδοξίας και στους προπονητές και στους ίδιους τους αθλητές. Ελπίζουμε ότι δεν μπορεί αυτό το πνεύμα να διαταραχτεί και από την Παρασκευή που μπαίνουν στη μάχη και οι αθλητές της Ελληνορωμαϊκής θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε επιπλέον χαρά σε ότι έχει ετοιμάσει με πολύ κόπο και η Ελληνική Ομοσπονδία κι ο Δήμος Λουτρακίου».

Κλείνοντας, ο Κώστας Θάνος πήρε τον λόγο κι υπογράμμισε: «Αυτοί οι αγώνες υλοποιούνται χωρίς να έχει δώσει ένα ευρώ η ελληνική πολιτεία. Υλοποιούνται με αυτοχρηματοδότηση και έχουν την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο δεν μας έχει επιχορηγήσει γι αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Γι αυτό είπα ότι δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή τη διοργάνωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x