Μαχητικά Αθλήματα

Ηχηρό μήνυμα ειρήνης στην τελετή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης U15

Με ηχηρό μήνυμα ειρήνης ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15 που διεξάγεται στο Λουτράκι.

Κατά την τελετή έναρξης των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης U15 στο Λουτράκι, όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών, κρατώντας ενωμένοι σε έναν κύκλο τις σημαίες των χωρών τους, έστειλαν το μήνυμα «we love wrestling, please stop wars».

Στα αγωνιστικά, με τρεις πρωταθλητές να κερδίζουν τα «εισιτήρια» για τα ρεπεσάζ, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. Στο στυλ της Ελευθέρας, αγωνίστηκαν 13 Έλληνες αθλητές, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να πλασαριστούν όσο το δυνατών ψηλότερα στις κατηγορίες τους.
Στα 38 κιλά, ο Αλέξανδρος Σερετίδης και στα 48 κιλά οι Γιάννης Ζεϊτουνιάν και Γιάννης Κεσίδης θα λάβουν μέρος στους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Σερετίδης έχασε στη φάση των «16» από τον Μπακάεφ, ο οποίος, όμως, έφτασε μέχρι τον τελικό. Στα ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Γεωργιανό Ντοτιασβίλι. Στη συνέχεια, τον περιμένει ο Τούρκος Γκολχά, ενώ στον «μικρό» τελικό βρίσκεται ήδη ο Γεωργιανός Καρέλι.
Στα 48 κιλά κι οι δύο αθλητές μας πήκαν στα ρεπεσάζ. Ο Γιάννης Ζεϊτουνιάν ηττήθηκε από τον Τούρκο Καπλάν και στα ρεπεσάζ θα παίξει με τον Σλοβάκο Βέτρακ, ενώ στον μικρό τελικό περιμένει ο Ρώσος Ισμαΐλ.

Ο Γιάννης Κεσίδης, που έχασε από τον ανεξάρτητο Γκαμίντοφ, θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Ρουμάνο Γκόραν.

Στη συνέχεια, ο Αρμένιος Ισχανιάν περιμένει τον νικητή και στον «μικρό» τελικό προκρίθηκε ο Βούλγαρος Τουταρασβίλι.

Στα 85 κιλά, ο Δημήτρης Λοϊζίδης ξεκίνησε δυναμικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ρουμάνο Μιχάι, όμως, στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου Αλιουκάεφ. Στα 41 κιλά, ο Μιχάλης Λαναράς κέρδισε στον ελληνικό «εμφύλιο» τον Αχμέτ Κούρου, ωστόσο στη φάση των «16» δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ούγγρο Πεκσί.

Συμμετοχή στα 44 κιλά κατέγραψαν οι Χαράλαμπος Τοπάλοφ κι Άαρον Μακρίδης, οι οποίοι έμειναν εκτός συνέχειας από τον Αρμένιο Γκαλίνσκι και τον συμπατριώτη του Παπικιάν αντίστοιχα.

Στα 52 κιλά, ο Θεόδωρος Τσιρίποφ αντιμετώπισε τον Μπελά από τη Β. Μακεδονία, στα 57 κιλά ο Γιώργος Αλίδης έπαιξε με τον Πιλισβίλι, ενώ στα 62 κιλά ο Σάββας Ιακωβίδης κοντραρίστηκε με τον Μολδαβό Πανφίλι.

Τέλος, στα 75 κιλά ο Αλέξανδρος Μεϊντής δεν τα κατάφερε κόντρα στον Βούλγαρο Γκεοργκίεφ κι ο Κωνσταντίνός Μουρτζιλάκης έχασε από τον Τούρκο Τσερίτ.

Η τελετή έναρξης
Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την παρέλαση των σημαιών των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Στέργιος Λεωνάκης, καλωσόρισε τους αθλητές κι ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας κι εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι το Λουτράκι φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια για τη διεξαγωγή της τεράστιας αυτής διοργάνωσης κι υπενθύμισε ότι η πάλη είναι το άθλημα που άνοιξε τον δρόμο στα Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος.

«Είναι σίγουρο πως σε αυτές τις ηλικίες θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου κι Ευρώπης που θα τιμήσουν τις χώρες τους και την ήπειρό μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και στην οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση.
Μην ξεχνάμε και τον Δήμαρχο της περιοχής για την διαχρονική βοήθειά του στο άθλημα της πάλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία της ζωντανής ιστορίας της ελληνικής πάλης, τον δις Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο, που είναι από αυτούς που τα δύσκολα χρόνια ύψωσαν ψηλά την ελληνική σημαία. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή διαμονή», τόνισε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x