Stoiximan Super League

Η ευκαιρία της ΑΕΚ να σφραγίσει το back to back πρωτάθλημα στην Τούμπα και η τελευταία ζαριά του ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους «ασπρόμαυρους» να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Ξεκαθάρισαν τα δεδομένα για τη μάχη του τίτλου στη φετινή Stoiximan Super League στην 7η αγωνιστική και η επόμενη (8η) αναμένεται να μας απαντήσει στο ερώτημα για το αν η ΑΕΚ θα αγκαλιάσει το back to back πρωτάθλημα ή θα υπάρχει συνέχεια στο θρίλερ στα τελευταία παιχνίδια. Ο αγώνας που συγκεντρώνει τα βλέμματα είναι το ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (28/02, 19:30) στην Τούμπα, όπου οι δύο ομάδες πηγαίνουν με εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Και αυτό διότι η «Ένωση» φώναξε παρών στο μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, νικώντας το «τριφύλλι» με 3-0: δύο γκολ σημείωσε ο ασταμάτητος φέτος, Νίκλας Ελίασον και ένα ακόμη ο Πόνσε, με τους «κιτρινόμαυρους» να βγάζουν πολύ μεγάλη ένταση, να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν τον δείκτη του σκορ σε πολλές περιπτώσεις.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα παρέμεινε στην κορυφή με 75 πόντους, είναι στο +4 από τον Παναθηναϊκό, στο +7 από τον ΠΑΟΚ και απέχει οκτώ πόντους από τον Ολυμπιακό, με τους δύο τελευταίους να έχουν το μεταξύ τους λιγότερο ματς. Δεδομένα, σε περίπτωση που φύγει με το «τρίποντο» η ΑΕΚ από τη Θεσσαλονίκη θα έχει σφραγίσει τον τίτλο, αφού στα παιχνίδια με Ολυμπιακό (εκτός έδρας) και Λαμία (εντός έδρας) θα χρειαστεί μια νίκη, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των άλλων δύο διεκδικητών.

Για να απολαύσεις τα ντέρμπι των playoffs με την παρέα σου στο σπίτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σερβίρεις φρέσκια βαρελίσια μπίρα με το SUB®!Μπαίνεις στο barathome.gr, διαλέγεις το SUB® Heineken® Party edition και είσαι έτοιμος #BarAtHome #DraughtBeer #TheSub
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η ευκαιρία της Ένωσης για το back to back και η τελευταία ζαριά των ασπρόμαυρων

Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να βάλουν στοπ στο κακό διάστημα που διανύουν με τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη (δύο πρωτάθλημα και δύο Ευρώπη), με την τελευταία χρονικά απώλεια βαθμών να είναι και η πιο καταστροφική. Πώς θα μπορούσε να αλλιώς, άλλωστε, για τους Θεσσαλονικείς, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λαμία, βρίσκοντας το γκολ της ισοφάρισης στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σβαμπ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι σε κακό mood το τελευταίο διάστημα, με τις συνεχόμενες απουσίες να έχουν επηρεάσει το παιχνίδι του, κάτι που φάνηκε και στον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ, όσο και από τα ματς με Ολυμπιακό και Λαμία στο πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ψάξει ένα «τρίποντο» που αν έρθει θα διατηρήσει την ομάδα του στη μάχη του τίτλου, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή, ενώ πάντα μια νίκη -ιδιαίτερα κόντρα στην πρωτοπόρα και νυν πρωταθλήτρια- είναι σημαντική στο ψυχολογικό κομμάτι.

Παράλληλα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι για τέταρτη φορά στη σεζόν: η «Ένωση» είχε ξεκινήσει με νίκη εντός έδρας (2-0) στην κανονική διάρκεια, ενώ στο δεύτερο γύρο οι Θεσσαλονικείς είχαν απάντηση στο γκολ του Ελίασον με τον Κεντζιόρα στο φινάλε για το 1-1. Στο πρώτο ματς των playoffs και συγκεκριμένα στην OPAP Arena οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει αέρα δύο τερμάτων, όμως, ο Οζντόεφ μίλησε στο τέλος, σκοράροντας πεσμένος το έδαφος για το τελικό 2-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x