Επικαιρότητα

«Όπου φύγει- φύγει» από την Αθήνα: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων έως τις 16:00 το απόγευμα.

Παραμένει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής η εικόνα που παρουσιάζεται είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα ενώ όσο περνάει η ώρα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς εκτονώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυτήν την ώρα παρατηρείται ανάσχεση σχεδόν 500 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας ενώ στη συνέχεια τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους 'Αγιους Θεόδωρους.

Κανονικά κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών, όπου από το πρωί υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσιάζει και η εικόνα της Αττικής οδού από το κόμβο Ασπροπύργου έως την έξοδο Ελευσίνας.

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας παρά μόνο μια μικρή ανάσχεση λίγο πριν τα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 13:00 το μεσημέρι, 35.517 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.909 προς Λαμία.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πλοία

Σε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Σήμερα Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%. Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x