Stoiximan Super League

Ανατροπή στην ανατροπή επί της ΑΕΚ και… φωτιά στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ είδε την ΑΕΚ να του γυρνά, όμως με δική του ανατροπή με γκολ του Σάστρε στο 90', πήρε τη νίκη (2-3) που βάζει εκείνον στον κόλπο και…φωτιά στο πρώταθλημα. Στο χέρι της «Ένωσης» ακόμη ο τίτλος.

Ανατροπή στην ανατροπή στη ματσάρα της Τούμπας και η μάχη για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της σύγχρονης ιστορίας καλά κρατεί!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής σε έναν εκ των εναπομείναντων «τελικών» επικρατώντας 3-2 της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Ύστερα από ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ μόλις στο 3', με τη «ζωγραφιά» του Πινέδα να φέρνει το ματς στα ίσα στο 9'. Η «Ένωση» ήταν εκείνη που είχε το μεγαλύτερο καλό διάστημα στο πρώτο μέρος, αμφότερες όμως οι ομάδες σημείωσαν σημαντικές ευκαιρίες (περισσότερες οι «κιτρινόμαυροι», δοκάρι οι «ασπρόμαυροι») έχοντας και τους πορτιέρε τους σε εξαιρετική μέρα.

Πολύ λίγες στιγμές στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να μην είναι καλή, αλλά να... τιμωρεί τους πιο δραστήριους γηπεδούχους για τις πολλές στατικές φάσεις που σπαταλούσαν. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (και εκ των αγαπημένων της), με τον Βίντα να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ (ευνοούμενος και από την κόντρα), στο 75' για το 1-2.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε αποθέματα και τιμωρώντας και εκείνος τις ολιγωρίες των «κιτρινόμαυρων» έφτασε στην εκ νέου ανατροπή, χάρη στο δεύτερο τέρμα του Κωνσταντέλια στο 81' και τη «ρουκέτα» της «χρυσής» αλλαγής, Ζόαν Σάστρε, στο 90'. Κι έτσι, ενώ η ΑΕΚ είχε σφιχταγκαλιάσει το πρωτάθλημα μέχρι το 90' -ακόμα και με το «Χ» δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα έχανε από τον Άρη (και εντέλει έχασε)- ξαφνικά έχουμε εκ νέου... φωτιά!

Απίστευτη ένταση μετά τη λήξη, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον εξαγριωμένο Ματίας Αλμέιδα! Να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι δέχθηκε σπρωξίματα.

Πέντε κερδισμένοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ από το 89' και μετά (όταν και ισοφάρισε στα ματς του 1-1 και του 2-2, ενώ σήμερα ο «δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 90').

Έτσι, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μετά τη σειρά των αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε και μπήκε εκ νέου στο κόλπο του τίτλου, με την υπόθεση όμως παραμένει στα χέρια της ΑΕΚ, η οποία εάν κάνει το 2/2 θα στεφθεί για δεύτερη σερί σεζόν πρωταθλήτρια (θεωρητικά και χωρίς το 2/2, εάν υπάρξουν κι άλλες απώλειες των ανταγωνιστών της). H «Ένωση», βέβαια, πήρε την ισοβαθμία και με τους Θεσσαλονικείς (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους), όπως έχει πράξει και κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

H βαθμολογία μετά και τη νίκη (4-1) του Ολυμπιακού επί της Λαμίας αλλά και την ήττα (0-1) του Παναθηναϊκού από τον Άρη, καθώς και τα δεδομένα για την κατάκτηση του τίτλου:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή στην ανατροπή και... φωτιά στο πρωτάθλημα απο τους Θεσσαλονικείς!

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ -που έχει παιχνίδι λιγότερο- τις εναπομείνασες αγωνιστικές: Ολυμπιακός (εντός, 12/5), Παναθηναϊκός (εντός, 15/5), Άρης (εκτός, 19/5).

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ τις εναπομείνασες αγωνιστικές: Ολυμπιακός (εκτός, 15/5), Λαμία (εντός, 19/5).


Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου, σε σχηματικό 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ (και με επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία), επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Ότο και στο αριστερό ο Μπάμπα. Οι Κετζιόρα και Κουλιεράκης συνέθεταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ για παρτενέρ του Μεϊτέ στα χαφ επιλέχθηκε ο Σβαμπ. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Κωνσταντέλιας, με τον Τάισον στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ζίβκοβιτς στο δεξί. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τόμας.

Με... συνταγή Παναθηναϊκού και φυσικά σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης, με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Σιμάνσκι και Γιόνσον αποτελούσαν το δίδυμο στα χαφ του άξονα, με τον Ελίασον να είναι δεξιά και τον Πινέδα αριστερά. Πίσω από τον Πόνσε κινούταν ο Αραούχο.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντεκα λεπτά καθυστέρηση, λόγω εμμετικών και συκοφαντικών πανό που είχαν ανεβάσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Όταν, λοιπόν, άρχισε το ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν ιδανικά. Εάν και μικρό το χρονικό δείγμα, ο «δικέφαλος του Βορρά» φάνηκε να θέλει να παίξει με την μπάλα στα πρώτα λεπτά. Και βρήκε γκολ μόλις στο 3', μέσω μιας πολύ ωραίας συνεργασίας από τα αριστερά. Ο Τόμας ελευθέρωσε τον Μπάμπα, ο οποίος έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή, με τον Κωνσταντέλια να πιάνει εξαιρετικό μονοκόμματο πλασέ για το 1-0.

Παρόλα αυτά, ήταν ιδανική και η αντίδραση της ΑΕΚ, την οποία δεν την πήρε από κάτω.

Αφού προειδοποίησε στο 5' με τη μεγάλη ευκαιρία του Ελίασον, ο οποίος αιφνιδιάστηκε κατά το γύρισμα του Αραούχο, ισοφάρισε (1-1) στο 9', με μια στιγμή μαγείας του Πινέδα! Ο Μεξικανός άσος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σκόραρε με πανέξυπνο συρτό σουτ στην κλειστή γωνία.

Ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο στην Τούμπα, με ένα γκολ για κάθε ομάδα και μια μεγάλη φάση για την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

Η «Ένωση» είχε αναλάβει πλέον τα ηνία και προσπαθούσε να αξιοποιήσει το μομέντουμ της. Πολύ καλή και πολύπλευρη η ανάπτυξή της, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, είτε και από τον άξονα (όπως στην εξαιρετική κάθετη του Αραούχο στον Γιόνσον στο 14'). Φυσικά, προσπαθούσε να απειλήσει και από τις αγαπημένες της στατικές φάσεις.

Μάλιστα, στο 19' ακούμπησε την ολική ανατροπή, με τον Ελίασον να βγάζει ωραία σέντρα, αλλά τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση στο εξ επαφής τελείωμα του Πινέδα.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα μετά το γρήγορο γκολ του, ενώ φαίνεται να περιμένει να ανακτήσει και να απειλήσει στην κόντρα. Εξάλλου, στο 25' ο Σιμάνσκι πραγματοποίησε καθοριστικό κόψιμο στον Κωνσταντέλια στην περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κόρνερ.

Ενώ, στο 27' ο Αραούχο έπιασε φιλόδοξο μακρινό φαλτσαριστό πλασέ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ύστερα από ένα 20λεπτο που «άνηκε» στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά άρχισε να κρατά και κυκλοφορεί μπάλα, ενώ παράλληλα έπεσε το τέμπο. Συνδέονταν αυτά τα δύο, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να προσπαθεί να ηρεμήσει το παιχνίδι και να δημιουργήσει διαδρόμους.

Βέβαια και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν εκ νέου για την ΑΕΚ, στο 32', με τον Πόνσε να στρώνει στην περιοχή στον Αραούχο, ο οποίος από πλεονεκτικό σημείο γλίστρησε και δεν πλάσαρε ιδανικά, με τον Κοτάρσκι να διώχνει με το ένα χέρι.

Έκτοτε, οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, με δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 37' από την εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει όπως-όπως την μπάλα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 39', ο Ζίβκοβιτς σέντραρε γλυκά από αριστερά, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, με τον Αθανασιάδη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-1. Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματά τους, με εκείνο της ΑΕΚ να είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, στο τέλος του πρώτου μέρους το σκορ είναι ισόπαλο, με σημαντικές ευκαιρίες για αμφότερες και τους δύο πορτιέρε σε εξαιρετική κατάσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να περνά τον Σάστρε αντί του Ότο.

Χωρίς πολλά-πολλά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τις δύο ομάδες να παίρνουν κάποια πράγματα από ωραίες συνεργασίες. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε πολλές στατικές φάσεις, τις οποίες όμως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ή, αλλιώς, είχε καλές αμυντικές αντιδράσεις και η ΑΕΚ (αφού όμως τις παραχωρούσε). Στην εξέλιξη μίας εξ αυτών, στο 67', ο Κωνσταντέλιας έπιασε μονοκόμματη σουτάρα με το αριστερό, βλέποντας τον Αθανασιάδη -που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο- να εκτινάσσεται εντυπωσιακά αποκρούοντας με τα δύο χέρια.

Στο ενδιάμεσο, στο 65', ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς αντί των Ελίασον και Αραούχο, με τον Σέρβο άσο να ήταν εκείνος που πλαισίωνε τον Πόνσε (περνώντας στη θέση του δεύτερου φορ, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στην OPAP Arena).

Χωρίς πολλές φάσεις λοιπόν στο πρώτο μισάωρο του δεύτερου μέρους. Για την ακρίβεια, μία για τον ΠΑΟΚ. Για να φτάσουμε στο 75'. Όταν η ΑΕΚ... τιμώρησε τον «δικέφαλο του Βορρά» για τις πολλές αναξιοποίητες στατικές φάσεις, με τον ίδιο τρόπο: Γέμισμα του Χατζισαφί με εκτέλεση φάουλ, ο Σβαμπ έκανε καταλάθος προβολή προς τον Κοτάρσκι που απέκρουσε, για να έρθει ο Βίντα να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά για την, πρώτη στο παιχνίδι, ολική ανατροπή (1-2).

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή στην ανατροπή και... φωτιά στο πρωτάθλημα απο τους Θεσσαλονικείς!

Προβάδισμα, ωστόσο, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Κι αυτό, διότι στο 81' ο Κωνσταντέλιας αξιοποίησε την αναμπουμπούλα στην περιοχή της και την ολιγωρία των αμυντικών της, κυρίως του Κάλενς, γράφοντας το 2-2 με εκ νέου μονοκόμματο σουτ.

Στιγμές και για τους δύο στη συνέχεια. Όμως το γκολ ήρθε εκ νέου για τον ΠΑΟΚ με ανατροπή στην ανατροπή, στην εξέλιξη στατικής φάσης στο 90': Δεν απομακρύνθηκε πειστικά η μπάλα από την περιοχή της ΑΕΚ, για να έρθει ο Σάστρε να πιάσει «ρουκέτα» εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει μεταξύ Γιόνσον (ο οποίος δεν τραβήχτηκε για το οφσάιντ) και Μπάμπα και να καταλήγει στα δίχτυα. Ύστερα από λίγη αναμονή για την εξέτασή της, το γκολ μέτρησε κανονικά και το 3-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.


ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή στην ανατροπή και... φωτιά στο πρωτάθλημα απο τους Θεσσαλονικείς!


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Η διάκριση θα πάει στον Κωνσταντέλια, ο οποίος είχε τα δύο γκολ και ωραίες στιγμές συνεργασίας.

Η σφυρίχτρα: Δεν δημιούργησε προβλήματα η διαιτησία του Ρόμπερτ Σρέντερ. Σωστές πάνω-κάτω οι αποφάσεις για τις κάρτες, ενώ δεν υπήρχε οφσάιντ στη φάση του 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (46' Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ (78' Οζντόεφ), Μεϊτέ – Α. Ζίβκοβιτς (77' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90'+3' Βιεϊρίνια) – Τόμας (70' Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (78' Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον (65' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα – Πόνσε (78' Τσούμπερ), Αραούχο (66' Γκατσίνοβιτς).

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία)
Α' Βοηθός: Νόρμπερτ Σβεν Γκρουτζίνσκι
Β' Βοηθός: Γιαν Κλέμενς Νάιτζελ Πέτερσεν
4ος διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας
VAR: Τίμο Γκέραχ (Γερμανία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x